top of page
foto Alice 2 lichter .jpg

Over mij

Ik ben Alice van Essen en ik hou van verhalen. Verhalen over mensen, waarom ze leven zoals ze leven, wat hen inspireert, waarom ze bepaalde keuzes hebben gemaakt, wat ze mooi of lastig vinden. Ik ben erachter gekomen dat we eigenlijk allemaal tegen dezelfde dingen aan lopen. Deze herkenbaarheid, daar gaat het mij om in de verhalen en interviews die ik maak voor tijdschriften als Flow, Marie Claire en de weekendbijlages van Het Financieele Dagblad en Trouw.
In de meeste daarvan is de rode draad: zingeving, persoonlijke ontwikkeling, simpeler leven, waarom worden we gelukkiger van minder?, inzichten uit de psychologie en filosofie, trends en typische tijdgeestverschijnselen, waarom de natuur zo’n goede uitwerking heeft als je gestrest bent, wat je leert van reizen, wijsheden uit mooie boeken en films.

Naast deze schrijverij coördineer ik themanummers en speciale edities, onder andere voor Flow en Margriet. Ook was ik jarenlang managing editor van Flow International, de Engelstalige Flow die wereldwijd werd verspreid - dat is geen toeval aangezien ik Engelse Taal- & Letterkunde (en Toegepaste Taalwetenschap) studeerde.

 

Ook geef ik als parttime docent les bij de opleiding Communicatie & Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier geef ik schrijfvakken aan studenten, waarbij ik ze aanmoedig hun eigen verhaal en stijl te ontdekken.


Wil je meer weten, heb je een idee voor een opdracht of samenwerking, mail me dan op alice@alicevanessen.nl

Ik woon in een oud huis
in Haarlem, vlakbij het strand en de duinen,
met mijn man,
drie pubers (waarvan
er eentje al uit huis is)
en drie eigenzinnige lapjeskatten.    

Website ontwerp: Joyce Zethof

bottom of page