Over mij

Ik ben Alice van Essen en ik hou van verhalen. Verhalen over mensen, waarom ze leven zoals ze leven, wat hen inspireert, waarom ze bepaalde keuzes hebben gemaakt, wat ze mooi of lastig vinden. Ik ben erachter gekomen dat we eigenlijk allemaal tegen dezelfde dingen aan lopen. Deze herkenbaarheid, daar gaat het mij om in de verhalen en interviews die ik maak voor tijdschriften als Flow, Marie Claire en de weekendbijlages van Het Financieele Dagblad en Trouw.
In de meeste daarvan is de rode draad: zingeving, persoonlijke ontwikkeling, simpeler leven, waarom worden we gelukkiger van minder?, inzichten uit de psychologie en filosofie, trends en typische tijdgeestverschijnselen, waarom de natuur zo’n goede uitwerking heeft als je gestrest bent, wat je leert van reizen, wijsheden uit mooie boeken en films. Dit klinkt misschien zwaar, maar ik schrijf juist met de nodige vaart, luchtigheid en humor (in het leven zelf ook onmisbare ingrediënten).

Naast mijn schrijverij coördineer ik voor Flow regelmatig themanummers en speciale edities, zoals het Vakantieboek,
Het grote boek van minder, Hoe leef je het leven, Women that matter, Het mindfulness werkboek, om er enkele te noemen. Ik werk hierbij nauw samen met journalisten, eindredacteuren, illustratoren en vormgevers. Ook was ik jarenlang managing editor van Flow International, de Engelstalige Flow die wereldwijd wordt verspreid - dat is geen toeval aangezien ik Engelse Taal- & Letterkunde (en Toegepaste Taalwetenschap) studeerde. Een Engelstalig verhaal of een vertaling (met name Engels-Nederlands) zijn dus ook dingen waarvoor je me kunt benaderen. Ook stelde ik eerder een boekje samen voor uitgeverij VBK Media over romantische dichters.


Wil je meer weten, heb je een idee voor een opdracht of samenwerking, mail me dan op alice@alicevanessen.nl

Ik woon in een oud huis
in Haarlem, vlakbij het strand en de duinen,
met mijn man,
drie puberkinderen en
drie lapjeskatten (waarvan de liefste gehandicapt is).

Website ontwerp: Joyce Zethof

© Alice van Essen | Journalist | alice@alicevanessen.nl